CE Digital Payments Summit

Idén októberben kerül megrendezésre a Mastercard szervezésében a digitális fizetésekről szóló konferencia, mely két témát érint.

#openfinance Az adatok és a technológia egyre nagyobb változásokat idéz elő az üzleti modellekben. Az EU-ban egyértelmű tendencia figyelhető meg az adatmegosztás lehetővé tétele érdekében, hogy fellendítse a versenyt és az innovációt a pénzforgalmi ágazatban és azon túl.

E jövőkép kiegészítése és a valóban digitális gazdaságban rejlő lehetőségek biztosítása érdekében számos szabályozó hatóság és iparági szereplő, köztük a Mastercard is rengeteg lehetőséget lát az EU-ban kidolgozás alatt álló hosszú távú, nyílt finanszírozási stratégiában.

E stratégia alapjait jelenleg fektetik le az új uniós pénzügyi adathozzáférési keretrendszer (FIDA) révén, és időszerű és releváns a politikai döntéshozók és az ágazat számára, hogy megvitassák mind a javasolt rendelet, mind a nyílt finanszírozás jövőjének kulcsfontosságú szempontjait az EU-ban.

#digitaleuro Az innováció és a technológiai fejlődés valódi forradalmat hozott a fizetések terén az új fizetési “sínek” (azonnali fizetések, blokklánc) és az új fizetési eszközök (okostelefonok, viselhető eszközök stb.) megjelenésével. Az egyik legizgalmasabb és legvitatottabb fejlemény a központi banki digitális valuták megjelenése, amely teljesen új ajtókat és kérdéseket nyit meg olyan témákban, mint a befogadás, a monetáris politika, a rendszerszintű pénzügyi stabilitás és a szuverenitás.

Mivel az Európai Bizottság nemrégiben közzétette a digitális euróról szóló jogalkotási javaslattervezetet, és az Európai Központi Bank azon dolgozik, hogy a digitális euro valósággá váljon az EU-ban.

Kép és szöveg forrása: CE Digital Payments Summit 2023

Közzétéve: Andrea Egertz

I am a Hungarian attorney at law practicing in Budapest. I specialize in real property law and real property financial lease transactions. Besides, I have done some research on fintech law while studying EU law at Kings College London. I focused on the changing legislation on electronic payments in the financial industry, the second Payment Services Directive (PSD2). Currently I am engaged in understanding the regulatory framework of the crypto industry with focusing on the MicaR and its background. I regularly follow EBA’s newsletters, the technical standards and guidelines it issues. I also had the chance to advise an industry leading pharmaceutical company regarding MAs, SOPs and advertisement of pharmaceutical products for human use. I also advised a company selling and marketing animal pharmaceuticals. Besides, I am also familiar with the compliance requirements of insurance brokers. I have advised the affiliate of an Austrian based industry leading insurance broker company regarding compliance issues; I represented them before the MNB (the Hungarian National Bank acting as supervisory authority), prepared SOPs and settled disputes of complaints before the Conciliation Board. I like solving problems, finding the best option for clients.

Hozzászólás